AMSTERDAM - De recherche heeft dit weekend een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de overleden man die op donderdagavond 27 januari werd aangetroffen in een woning aan de VOC-kade. De aangehouden verdachte is een 38-jarige man uit Rotterdam. De man zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij enkel contact mag hebben met zijn advocaat. Op dinsdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op donderdag 27 januari kreeg de politie even voor 18.30 uur een melding dat het niet lukt om in contact te komen met de bewoner van een woning aan de VOC-kade. In de woning werd daarna het levenloze lichaam aangetroffen van een man. Inmiddels is vastgesteld dat het om een 42-jarige Italiaan en tevens bewoner van de woning gaat. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Wanneer de man precies is overleden is onderwerp van onderzoek. Om die reden komt het rechercheteam nog altijd graag in contact met mensen die aan de VOC-kade personen en of voertuigen hebben gezien op 27 januari of de dagen daarvoor. Indien mensen de beschikking hebben over camera- of dashcambeelden in de omgeving, dan ontvangt de politie die graag. Informatie en beelden kunnen via het onderstaande tipformulier naar het rechercheteam worden verstuurd.

Daarnaast is het ook mogelijk om telefonisch informatie door te geven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Op meldmisdaadanoniem.nl kan ook anoniem informatie worden doorgegeven. Vul hier het tipformulier in