AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 35-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand die op zaterdag 8 oktober in een pand aan het Zuiderkerkhof is gesticht.

Op de Nieuwe Houttuinen controleren politieagenten rond 02.00 uur een man die zij herkennen als de persoon die wordt gezocht voor brandstichting. De man geeft in eerste instantie aan dat hij geen identiteitsbewijs bij zich heeft en geeft vervolgens een naam op waarvan de agenten het gevoel hebben dat deze vals is. De politie besluit hierna de man te fouilleren en treft een document aan waarop de naam van de man staat. Na controle in het systeem, blijkt het inderdaad te gaan om de verdachte die wordt gezocht in verband met de brand. De Amsterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Brand Zuiderkerkhof
In de vroege ochtend van zaterdag 8 oktober brak, na een explosie, rond 06.00 uur in een woning aan de Zuiderkerkhof brand uit. Er vielen geen gewonden, maar achttien omwonenden moesten destijds wel geëvacueerd worden. Niemand raakte gelukkig gewond, er was wel (behoorlijke) schade aan het pand.