AMSTERDAM - In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 december 2020 omstreeks 04.00 uur heeft bij een winkelpand op de P.C. Hooftstraat een ramkraak plaatsgevonden. De schade aan de voorkant van het pand is groot en er is voor een groot bedrag aan luxe goederen buitgemaakt. Enkele kilometers verderop, op de Herculesstraat, trof de politie een beschadigd voertuig aan, dat mogelijk is gebruikt bij de ramkraak. Bij het voertuig zijn een deel van de luxe goederen aangetroffen, afkomstig uit de winkel op de P.C. Hooftstraat. Enkele minuten na het aantreffen van de auto, kon de politie een 27-jarige verdachte op heterdaad aanhouden. Hierbij is door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Het onderzoeksteam gaat uit van het scenario dat een Seat Ibiza bij de ramkraak is gebruikt. Deze Seat is vermoedelijk tussen woensdag 16 december 15.00 uur en donderdag 17 december 05.00 uur gestolen op de Kinkerstraat in Amsterdam West.

Getuigen
Het onderzoeksteam spreekt graag met ieder die, voorafgaand aan de ramkraak, iets opvallends of iemand heeft gezien of gehoord. Dat geldt zowel voor de omgeving van de P.C. Hooftstraat en de Herculesstraat in Amsterdam Zuid als voor de Kinkerstraat in Amsterdam West. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.