AMSTERDAM - Maandagmiddag 4 maart 2024 vond op de Czaar Peterstraat in het centrum van Amsterdam een woningoverval plaats. Het slachtoffer had een online verkoopafspraak gemaakt en werd vervolgens door de zogenaamde koper met een vuurwapen bedreigd, mishandeld en bestolen. Nog dezelfde dag wist de recherche in Leiden een 25-jarige verdachte aan te houden voor de zaak.


Rond 15.00 uur stond de zogenaamde koper bij het slachtoffer op de stoep. Het gedrag van de koper wekte al snel argwaan bij het slachtoffer op. Terecht, zo bleek, want al snel haalde de koper een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde het slachtoffer daarmee. Ook mishandelde hij het slachtoffer. Met het te koop aangeboden goed sloeg de koper vervolgens op de vlucht.

Gealarmeerde hulpdiensten gingen direct naar de Czaar Peterstraat en zochten de omgeving tevergeefs af naar de verdachte. Nog diezelfde maandagavond wist de recherche echter alsnog een verdachte op te sporen en in Leiden aan te houden. Bij hem werd ook het gestolen goed aangetroffen. De 25-jarige man uit Leiden zit momenteel vast voor verhoor.

Het slachtoffer raakte bij de overval gewond en is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.