AMSTERDAM - Op dinsdagmiddag is een telecomwinkel aan de Kinkerstraat overvallen. Hierbij is niemand geraakt.

Rond 12.15 uur stapte een man de winkel binnen en vroeg de aanwezige medewerker om een specifieke telefoon. Na een korte discussie over de betaalwijze, verliet de man ontevreden de winkel. Een halfuur later kwam deze klant wederom de zaak binnen maar dit keer schreeuwend en met een mes. De man bedreigde de medewerker met het mes en griste daarna een goed van de toonbank. De overvaller rende daarna de winkel uit en sloeg rechtsaf richting de kruising Da Costakade met de Kinkerstraat. De medewerker alarmeerde de politie die een zoekslag in de omgeving maakte. Helaas werd de overvaller niet meer gevonden.

Signalement
Van de overvaller is het volgende signalement bekend:
-Tussen de 18 en 25 jaar;
-Dun postuur;
-Licht getint uiterlijk;
-Brildragend;
-Droeg een dun grijs jasje en een lichtgekleurde broek.

Getuigen gezocht
De recherche doet onderzoek naar deze overval en is op zoek naar getuigen. Met name komt zij graag in contact met de klant die op het moment van de overval in de winkel stond. Maar ook andere mensen die iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie. Bent u die klant? Of heeft u iets gezien dat met deze overval te maken kan hebben? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij onderstaand registratienummer. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Heeft u de beschikking over een camera in de omgeving van de Kinkerstraat/Da Costalaan/Potgietersweg en staan hier beelden op van de overvaller? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

Twee Amsterdamse verdachten aangehouden

De politie heeft inmiddels twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze gewapende overval.

Op donderdag 3 november is een 20-jarige Amsterdammer aangehouden. De man is op 5 november op vrije voeten gesteld, maar is nog wel verdachte in deze zaak. Een dag later, op 4 november, is de tweede verdachte aangehouden. Deze verdachte, eveneens een 20-jarige man uit Amsterdam, is afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft besloten dat de verdachte voor veertien dagen in bewaring wordt gesteld.2022233005