AMSTERDAM - Op zondagmiddag 16 mei 2021 heeft de recherche een 55-jarige man aangehouden op verdenking van poging doodslag. De dag ervoor werd een 48-jarige man met steekverwondingen in de hals aangetroffen in het Vondelpark. In het kader van het lopende onderzoek, vraagt de recherche getuigen zich te melden.


Op zaterdagavond 15 mei 2021 zagen medewerkers van Team Handhaving tijdens hun surveillance een man lopen met bebloede kleding. Hij bleek zware verwondingen te hebben in de halsstreek en is vervoerd naar het ziekenhuis. Het slachtoffer ligt op dit moment nog in het ziekenhuis en is moeilijk aanspreekbaar.

Direct na het steekincident is de recherche in Amsterdam Zuid een onderzoek gestart. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd in het Vondelpark aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid en zit langer vast.

INFORMATIE DELEN
Na deze aanhouding gaat het onderzoek onverminderd verder. Informatie over dit steekincident blijft uiteraard welkom bij de recherche. Weet u mogelijk meer? Neem contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Buurtbewoners die camera- of dashcambeelden hebben van de omgeving, kunnen deze via onderstaand tipformulier delen.