AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 november is kort na middernacht een 30-jarige man het slachtoffer geworden van een schietincident op het Krugerplein. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Op donderdag 19 november is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden. Een onderzoeksteam van de recherche onderzoekt de zaak.

De politie heeft in de directe omgeving van het Krugerplein nog diezelfde nacht twee verdachten kunnen aanhouden. Het betreft hier een 24-jarige en een 21-jarige, beide uit Amsterdam. Hun betrokkenheid bij het misdrijf wordt onderzocht.

Getuigen gezocht
Het onderzoeksteam komt graag in contact met een ieder die kort voor, tijdens of na het schietincident iets opvallends heeft gezien of gehoord. Alle informatie kan cruciale informatie zijn voor het onderzoek. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van de periode rond middernacht, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).