AMSTERDAM - De politie heeft op 18 en 19 oktober twee aanhoudingen verricht naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar de lijkvinding op de Distelweg in Amsterdam-Noord. Daar werd op 20 september 2021 op braakliggend terrein een overleden man aangetroffen. De twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van doodslag dan wel moord. Op donderdag 21 oktober heeft de politie in Tsjechië op verzoek van het onderzoeksteam een derde verdachte aangehouden in Tsjechië. Dit betreft een 44 jarige man.


Het onderzoeksteam hield er rekening mee dat de dood van de man mogelijk verband hield met een brand op dezelfde locatie op de Distelweg op vrijdagavond 17 september 2021. Lees hier eerdere berichtgeving over de zaak.

De recherche doet nog steeds onderzoek in de zaak. Uit onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer is gebleken dat de overleden man 42 jaar was, van Poolse afkomst en woonachtig in Amsterdam.

Aanhoudingen
De twee verdachten die van de week zijn aangehouden zijn twee 36-jarige mannen uit Amsterdam. Zij zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijven in voorarrest.