AMSTERDAM - Een twist in de omgeving van de Paulus van Hemertstraat (Amsterdam West) eindigde woensdagavond 8 september in een heftige ruzie waarbij is geschoten. De politie heeft vijf mannen aangehouden. Eén persoon is bij deze gebeurtenissen gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar behandeld aan zijn verwondingen. De recherche is op zoek naar meer informatie en vraagt getuigen zich te melden.

De gebeurtenissen vonden plaats omstreeks 23:20 in de omgeving van de Paulus van Hemertstraat en de Rousseaustraat. De politie werd gealarmeerd door diverse omwonenden die schoten hoorden. Agenten zijn snel ter plaatse gegaan en hebben direct een onderzoek gestart. Wat vooraf ging aan de twist en het daarop volgende geweld is nog onduidelijk. Er zijn door het vuurwapengeweld geen mensen gewond geraakt.

Onderzoek

Bij het onderzoek ter plaatse zijn diverse sporen veiliggesteld, waaronder patroonhulzen. Ook zijn er voertuigen in beslag genomen en doorzocht. Daarbij zijn explosieven aangetroffen die door specialisten op een veilige manier zijn meegenomen voor onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Alle sporen worden nauwgezet onderzocht door forensisch specialisten van het NFI en de politie.

Aanhoudingen

Kort na de gebeurtenissen konden vijf verdachten worden aangehouden. Het betreft mannen in leeftijden tussen de 21 en 27 jaar oud. Zij zijn overgebracht naar een cellencomplex en worden gehoord door de recherche.

Getuigen

Op dit moment is nog veel onduidelijk over de toedracht. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest of meer kunnen vertellen over dit incident. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact met ons op. Het is bekend dat mensen in de omgeving beelden hebben gemaakt van het incident. Deze beelden ontvangen we graag! Neem dan contact met ons via 0900-8844. Anoniem bellen kan natuurlijk ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Vermeld daarbij proces-verbaalnummer PL1300_BVH_2021184487.