AMSTERDAM - De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden die verdacht wordt van een gewelddadige straatroof in de Betlehemsteeg. Deze vond plaats op zaterdag 2 april 2022 rond 04.00 uur.

Eerste aanhouding
Het slachtoffer werd bedreigd met een mes door de twee verdachten en moest zijn waardevolle spullen afstaan. Nadat hij dit had gedaan, werd hij alsnog neergestoken. Daardoor raakte het slachtoffer ernstig gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer houdt aan deze beroving blijvend letsel over. Door de politie werd direct na de beroving gezocht naar deze verdachten. Politieagenten van de Dienst Infrastructuur Team Water hoorden tijdens hun vaarsurveillance de melding van de heftige straatroof. Zij zagen kort daarop in de omgeving van het Centraal Station een man lopen die voldeed aan een van de opgegeven signalementen. Deze man werd door de politieagenten op heterdaad aangehouden en is inmiddels door de rechtbank in bewaring gesteld.

Tweede aanhouding
Rechercheurs van de Districtsrecherche Centrum-Noord stelden naar aanleiding van de beroving, onder leiding van de Officier van Justitie van het Arrondissementsparket Amsterdam, een onderzoek in. Hierna volgde een snelle identificatie van de tweede verdachte. Deze man is op donderdag 21 april 2022 door de Ondersteuningsgroep Amsterdam aangehouden. Hij wordt op vrijdag 22 april 2022 voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

BVH 2022 064107