AMSTERDAM - De brandweer moest dinsdagavond- en nacht tweemaal kort achter elkaar uitrukken voor woningbranden in Amsterdam-Zuid. Rond 23.30 uur kreeg men de melding van een brand aan de Jekerstraat. Pakweg drie kwartier later was het een paar honderd meter verderop, aan de Griftstraat opnieuw raak.


Dinsdagavond omstreeks 23:30 uur heeft er een brand gewoed in een woning aan de Jekerstraat in Amsterdam-Zuid.

In eerste instantie kreeg de brandweer een melding van een gaslucht. Kort daarna is er opgeschaald naar een ''middel brand''. Dat betekent dat er meerdere brandweerwagens ter plaatse komen om de brand snel onder controle te krijgen. De brand was door de brandweer snel onder controle. Of er ook daadwerkelijk sprake was van een gaslucht/stank is niet bekend. Voor zover is er niemand gewond geraakt. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 00:15 uur is de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Griftstraat in Amsterdam-Zuid.

De brand heeft aan de tweede etage van een portiekwoning gewoed. Tijdens de brand is er veel rook vrij gekomen. Kort na de eerste melding van de brand, is de brandweer opgeschaald naar '''middel brand''. Dit betekent dat er meerdere brandweerwagens en manschappen ter plaatse komen om de brand snel onder controle te krijgen. De brand kon ongeveer na een uur geblust worden. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.