AMSTERDAM - Zaterdag 7 mei 2022 heeft de politie rond 03.55 uur twee verdachten aangehouden na het doen van een succesvolle voetbaltruc. Deze vond plaats in de Warmoesstraat in Amsterdam. De politie is op zoek naar het slachtoffer.

Het is de nacht van vrijdag 6 mei op 7 mei als een oplettende collega op camerabeelden omstreeks 03.55 uur de bekende voetbaltruc waarneemt. Op de beelden is te zien dat een slachtoffer door één van de twee daders wordt gerold.

Er zijn vaak meldingen van de zogenaamde ‘voetbaltruc’ in de binnenstad. Bij deze truc zoekt de zakkenroller amicaal contact met het slachtoffer. Door tegen het been te schoppen leidt hij het slachtoffer af. Door deze afleiding en de kleine pijnprikkels, registreren de hersenen de zakkenrollershandelingen niet. Een medeverdachte van de zakkenroller spreekt het slachtoffer vaak tijdens de truc aan, zodat deze nog meer is afgeleid.

De politie kwam gelijk in actie toen zij zagen wat er gebeurde en stuurde collega’s op straat aan. Vrijwel direct kon de politie één dader aanhouden en na een korte zoektocht de tweede. De verdachten bleken goederen bij zich te hebben die afkomstig waren van een zakkenrollerij eerder die nacht. Van deze zakkenrollerij was aangifte gedaan.

Het slachtoffer van de voetbaltruc werd niet meer gevonden. Wij zijn dan ook op zoek naar het slachtoffer, zodat de bij hem weggenomen smartphone, teruggegeven kan worden. vul hier u tipformulier in

BVH:2022091465