AMSTERDAM - De politie twee minderjarige verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op maandagochtend 21 oktober 2019 op een drogist aan het Hoofddorpplein.


Beveilingscamera’s legden de overval vast op beeld. Op die beelden is zien dat de betreffende maandagochtend rond 10.00 uur twee jongens de drogist binnenkomen. Ze lopen direct naar een medewerker toe. Een van hen bedreigt de medewerker met een groot mes. Twee winkelmedewerkers worden gedwongen hun kassalades te openen. Met de inhoud van de kassa gaan de twee jongens er vervolgens op een snorfiets vandoor. De snorfiets bleek enkele dagen eerder gestolen in de Romerostraat en werd kort na de overval aangetroffen in de Wittgensteinstraat.

Diverse tips en herkenningen naar aanleiding van aandacht in regionale opsporingsprogramma’s Bureau 020 van AT5 en Bureau NH van NH voor de zaak droegen substantieel bij aan het rechercheonderzoek met als resultaat de aanhouding van de twee minderjarige verdachten op woensdag 17 juni 2020.