AMSTERDAM - De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval in de Rijswijkstraat in Amsterdam Nieuw-West. De overval vond op zondagmiddag 15 augustus plaats rond 13.30 uur nadat het slachtoffer via internet een verkoopafspraak had gemaakt voor een laptop.

Een aspirant koper trok tijdens de afspraak een mes en ontpopte zich als overvaller. Deze 16-jarige jongen kon worden overmeesterd en werd overgedragen aan de politie. Een tweede verdachte, een 19-jarige man, is later aangehouden. Het slachtoffer van de woningoverval raakte lichtgewond.

Onderzoek
Het rechercheteam neemt in het onderzoek mee of er mogelijk verbanden zijn met eerdere soortgelijke woningovervallen afgelopen week, maar voorlopig is het nog te vroeg om conclusies over een eventueel verband te trekken.

Wees voorzichtig
De politie adviseert om bij een verkoopafspraak via internet extra alert te zijn op kwaadwillenden. Het advies is daarom om vooraf zo veel mogelijk gegevens van de verkoper of koper te vragen en deze te verifiëren, onder meer via deze zoekoptie. Daarnaast is het advies om overdag af te spreken op een openbaar toegankelijke plek, op een plek waar veel mensen komen en bij voorkeur iemand mee te nemen tijdens de verkoopafspraak.