AMSTERDAM - Op woensdag 1 maart is rond 18.00 uur een jongeman beroofd op het station Holendrecht. Kort voor de beroving is waarschijnlijk een clipshoot opgenomen. Een dag later heeft de politie twee verdachten aangehouden.

Het slachtoffer loopt op woensdagavond met een aantal vrienden het perron van het metrostation. Als de vrienden op het perron staan, wordt één van hen vanuit het niets door groep jongens (tussen de 15 en 18 jaar) belaagd. De groep dwingt het slachtoffer zijn jas af te geven. De jongeman weigert en wordt daarna een aantal keer hard in zijn gezicht geslagen. Uiteindelijk besluit het slachtoffer de jas inclusief persoonlijke bezittingen af te geven aan de groep. Na de straatroof is een deel van de groep het station uitgerend. Een ander deel heeft de metro richting het centrum genomen. De jongeman heeft daarna direct de politie ingeschakeld.

Vuurwapen en aanhoudingen
Op donderdag 2 maart heeft de politie op basis van bruikbare informatie een instap gedaan in een woning. In deze woning zijn goederen van het slachtoffer aangetroffen maar ook een vuurwapen. De spullen en het vuurwapen zijn in beslag genomen. De aanwezige jongemannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Tweede straatroof
Later die avond vindt in dezelfde omgeving, op het Holendrechtplein, een tweede beroving plaats. Hierbij worden twee jonge vrienden in de omgeving van een pleintje achter een supermarkt door eveneens een grote groep jongens tussen de 15 en 18 jaar belaagd. Eén van de jongens wordt vastgepakt en kort daarna wordt de andere ook benaderd door een paar jongens. Deze vriend rent weg en wordt achtervolgd. Na een tijdje rennen komt hij een vrouw tegen aan wie hij hulp vraagt en ook krijgt. De politie wordt gealarmeerd en gaan naar het adres van de vriend van de jongeman. Hier treffen zij het slachtoffer aan die aangeeft van persoonlijke bezittingen te zijn beroofd.

Getuigen gezocht

Of de straatroven iets met elkaar te maken hebben, wordt door de politie onderzocht. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die de straatroven hebben gezien. Maar ook andere informatie die belangrijk kan zijn, is welkom. Heeft u op en/of rond het station iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met deze straatroven? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Vermeld daarbij altijd één van de onderstaande registratienummers. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul het tipformulier in (ook te gebruiken voor relevante beelden).

2023048111/2023048000