AMSTERDAM - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor hun betrokkenheid bij drie gewapende overvallen in Amsterdam. Bij alle incidenten trokken de overvallers messen tevoorschijn en werd winkelpersoneel bedreigd en in één geval ook ernstig verwond.

De eerste overval werd op 12 oktober vorig jaar gepleegd op een drankspeciaalzaak aan het Buikslotermeerplein. De dader ging voor de inhoud van de kassa en bedreigde de kassamedewerker met een hakmes. Met een kleine buit wist de overvaller weg te komen.

Op 31 oktober wordt avondwinkel La Nuit aan de Waddenweg met eenzelfde soort hakmes overvallen. De overvaller eist geld uit de kassa en gaat er daarna vandoor.

Steekwonden
In de nacht van 5 op 6 november wordt avondwinkel La Nuit wéér doelwit van een zeer gewelddadige overval. Die avond komen twee mannen de winkel binnen en bedreigen de eigenaar en zijn vrouw met slagersmessen. Beiden raken gewond. De eigenaar loopt steekwonden op in zijn been en lies. Zijn vrouw loopt verwondingen op in haar borst, arm en gezicht.

De twee aangehouden mannen zitten momenteel in alle beperking, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat.