AMSTERDAM - In de nacht van zondag op maandag 7 september 2020 heeft een straatroof plaatsgevonden op de Appeltjesmarkt in Amsterdam. De politie hield twee verdachten aan en is op zoek naar een specifieke getuige.

Rond 01.00 loopt een man over de Appeltjesmarkt als er plotseling twee mannen naast hem komen lopen. Ze willen zijn portemonnee hebben en trekken deze uit zijn handen. Hierbij wordt het slachtoffer mishandeld en bedreigd met een mes. Het slachtoffer weet gelijk daarna de aandacht te trekken van passerende politieagenten. Zij houden de twee verdachten op heterdaad aan.

Getuigenoproep

De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Ook is de politie op zoek naar een belangrijke getuige. Dit is een vrouw in een lichtkleurige jas. Zij werd gezien met de verdachten en liep weg op het moment dat de politie de aanhoudingen verrichtte. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.