AMSTERDAM - De twee overvallers die vorig jaar nachtwinkel La Nuit in Amsterdam-Noord beroofden, hebben tot twee jaar jeugddetentie gekregen.


Evandro A. (22) kreeg twee jaar jeugddetentie. Daarnaast kreeg hij een gedragsbeïnvloedende maatregel (GBM) van 12 maanden opgelegd, wat betekent dat A. zich, na het uitzitten van zijn straf, verplicht moet laten behandelen om herhaling te voorkomen.

De tweede verdachte, Denzel P. (19), krijgt twee jaar jeugddetentie, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Meerdere overvallen
De twee werden begin maart opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij drie overvallen in Noord. De eerste overval werd gepleegd op 12 oktober op een drankspeciaalzaak aan het Buikslotermeerplein. Ruim twee weken later werd avondwinkel La Nuit overvallen door Evandro A., daarbij gebruikte hij een hakmes.

In de nacht van 5 op 6 november werd La Nuit opnieuw doelwit van een overval, waarbij de twee de eigenaar en zijn vrouw bedreigden met slagersmessen. De eigenaar van de winkel werd gestoken in zijn been en lies. Zijn vrouw liep verwondingen op in haar borst, arm en gezicht.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden vier jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen A. Tegen P. werd ook vier jaar cel geëist, met aftrek van voorarrest.