LANDSMEER - Dave Roelvink stond vandaag voor de politierechter. De 24-jarige dj uit Landsmeer moet zich verantwoorden voor rijden onder invloed en een forse snelheidsovertreding. Het OM eist een boete van 1.750 euro, 40 uur taakstraf en een half jaar lang rijontzegging tegen de zanger.

Dave Roelvink begint de zitting door gelijk spijt te betuigen. "Heel dom wat ik heb gedaan. Daar ben ik me bewust van", verklaart de dj. Volgens Dave Roelvink heeft hij zelf direct maatregelen genomen zodat dit nooit meer gaat gebeuren: "Ik heb direct een cursus gevolgd. Ik heb ook gesproken met ouders, van wie de zoon is doodgereden door een dronken bestuurder."

Afgelopen augustus werd de zoon van Dries Roelvink aangehouden nadat hij met 180 kilometer over de A10 reed. Na een achtervolging tot aan het Surinameplein wist de politie hem te pakken. Hij bleek ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

Lange pauze
De rechter wilde weten waarom hij met alcohol achter het stuur is gekropen. Volgens Dave Roelvink kwam het doordat hij een lange pauze had tussen twee boekingen. Na zijn eerste optreden is hij gaan drinken. Daarna is hij thuis een broodje gaan eten, tv gaan kijken en water gaan drinken. En dacht daarna dat hij wel weer kon rijden.

De rechter zet zijn twijfels daarbij en vraagt of hij daadwerkelijk dacht sober te zijn: "Ja, ik dacht dat echt. Ontzettend dom’", reageert Roelvink.

De rechter reageert een beetje cynisch; "Misschien was u toch bezopener dan u dacht, om het maar even op zijn Amsterdams te zeggen". Roelvink reageert later: "Ik denk dat ik ook meer aan kan qua alcohol dan een andere jongen met mijn postuur."

180 km per uur
De motoragent, die Dave Roelvink, vanaf Landsmeer is gevolgd, verklaarde dat de BN"er met 180 kilometer per uur over de A10 reed en vervolgens slingerend de Coentunnel in rijdt en daar abrupt stopt. Hij zou gewuifd hebben naar de agent.

Daarna zou Roelvink door zijn gereden en op de vluchtstrook zijn gestopt. Hij zou met rode ogen en zeer agressief naar de agent zijn gestapt: "Terwijl hij tegen mij schreeuwde, rook ik de alcohol uit zijn mond. Hij pakte mij bij mijn mouw vast. Hij zei dat hij naar zijn vader moest, die onwel zou zijn en reed weg", leest de rechter voor uit de verklaring van de agent.

Bekende Nederlander
"Ik kan mij dit niet herinneren", reageert Roelvink, maar de rechter zet zijn vraagtekens daarbij. "U kunt zich niets herinneren? Dit verzint de agent toch niet?", stelt de rechter.

De rechter wil weten hoe hij zelf naar de zaak kijkt: "Het feit dat u een bekende Nederlander bent, maakt dat het voor u erger?" Roelvink: "Ik weet dat ik als een bekende Nederland een voorbeeld moet zijn."