AMSTERDAM - De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 11 december 2020 na een achtervolging en met inzet van de politiehelikopter twee mannen opgepakt na een ramkraak op een kledingwinkel op de Pieter Cornelisz Hooftstraat. Het gaat om Amsterdammers van 25 en 30 jaar. Bij de ramkraak is dure merkkleding weggenomen.

Rond 4.30 uur melden getuigen dat een rode Peugeot de pui van een winkelpand heeft geramd. Hierna zouden twee mannen op een motorscooter met tassen vol kleding in de richting van het Vondelpark zijn gevlucht. De agenten die als eerste ter plaatse zijn, constateren forse schade aan de pui van het winkelpand en zetten het gebied rond de winkel ruim af. Het Operationeel Centrum (meldkamer) positioneert eenheden op strategische plekken in de buurt. Met ondersteuning van een politiehelikopter wordt vervolgens het vluchtende duo op de motorscooter getraceerd in de omgeving van de Vrije Geer in Nieuw-West. Daar houdt de politie de eerste verdachte aan. De tweede verdachte rent weg en wordt aangehouden op de Blankenbergestraat. Het tweetal is ingesloten voor onderzoek.

Beelden
Ondanks de aanhoudingen spreekt het onderzoeksteam graag met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord rond de Pieter Cornelisz Hooftstraat. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.