AMSTERDAM - Dinsdag 22 december, is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Anna Blamansingel gesloten. De woning is per direct voor onbepaalde tijd gesloten op grond van de Opiumwet.

De woning aan de Anna Blamansingel werd in 2018 al voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepplantage. Omdat de woning nog steeds onbewoond is, stelde de politie nieuw onderzoek in. Tijdens dit onderzoek trof te politie twee mannen in de woning aan die niet de officiële huurders bleken te zijn. Naast dat er sprake was van illegale onderverhuur vond de politie ook een handelshoeveelheid drugs, rollen tape, weegschalen, verpakkingsmaterialen en grote boodschappentassen in de woning.

De aanwezigheid van deze hoeveelheid drugs en het stelselmatig overtreden van de Opiumwet vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, brandgevaar en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is de woning per direct voor onbepaalde tijd gesloten.