AMSTERDAM - Op 17 april is op last van de burgemeester een publiek toegankelijke inrichting aan de Tussen Meer gesloten voor de duur van drie maanden. De sluiting geldt per direct en is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Naar aanleiding van politieonderzoek blijkt dat er deze maand op het pand is geschoten. Door de beschietingen is het woon- en leefklimaat van omwonenden ernstig aangetast, daarbij is hun veiligheid in gevaar gebracht.

Het geopend blijven van dit pand levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde. Een periode van rust is nodig om de openbare orde te herstellen en geeft de politie de gelegenheid onderzoek te doen. Daarnaast is er een grote kans op herhaling. Om de openbare orde en veiligheid onmiddellijk te herstellen wordt het pand per direct voor drie maanden gesloten. Tegen het einde van de sluiting wordt opnieuw afgewogen of de sluiting moet worden verlengd. Daarnaast is het pand naar aanleiding van een explosie in 2022 eerder gesloten geweest.