ROTTERDAM - Op 19 december 2023 is op last van de burgemeester een publiek toegankelijke inrichting gevestigd in een pand aan de Rhôneweg gesloten voor de duur van zes maanden. De sluiting geldt per direct en is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).


De politie heeft naar aanleiding van een melding van een schietincident in november onderzoek ingesteld naar de publiektoegankelijke inrichting aan de Rhôneweg. Daarbij is op de eerste verdieping van het pand een ruimte aangetroffen waar illegaal gegokt werd. Daarnaast is er op 18 december, na een melding bij de politie, in de omgeving van het pand een explosief aangetroffen. Uit onderzoek van de politie blijkt dat dit explosief voor de onderneming op de begane grond van het pand was bedoeld. Dit explosief had grote schade kunnen aanrichten aan personen in en rond het pand.

Gezien het feit dat in de omgeving van dit pand niet alleen een explosief is aangetroffen, maar ook illegale gokactiviteiten zijn geconstateerd is het risico op herhaling groot. Daarnaast maakt illegaal gokken een inbreuk op de openbare orde, onder andere vanwege het gevaar van ripdeals of andere geweldsincidenten in dan wel bij of rondom het pand. Om de ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid van omwonenden en voorbijgangers onmiddellijk en blijvend te herstellen, heeft de burgemeester besloten om het pand per direct voor zes maanden te sluiten.