BADHOEVEDORP - Bij het dodelijke ongeval op de A9 van gisteravond zijn een 33-jarige vrouw en een 64-jarige man, beiden uit Amsterdam, om het leven gekomen. Het tweetal had autopech en was uit de auto gestapt. Vervolgens werden ze door een taxi aangereden en overleefden dit niet.

De bestuurder van de auto die de twee Amsterdammers aanreed, een 40-jarige taxibestuurder uit Bergen op Zoom, werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de man THC (werkzame stof van hennep) in zijn lichaam had. Er is bloed afgenomen om dit met zekerheid vast te stellen.

Het ongeluk gebeurde gisteravond rond 20.30 uur op de A9 bij knooppunt Badhoevedorp. De 33-jarige vrouw en 64-jarige man hadden eerder op de avond iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis, aldus de politie. Zij reden vanaf de A4 over de invoegstrook naar de A9 toen de motor van de auto ermee ophield. De auto kwam stil te staan zonder verlichting.

Vervolgens kwam de taxi aangereden, die de stilstaande auto nog kon ontwijken, maar reed vervolgens vol in op het tweetal dat was uitgestapt. Beide slachtoffers overleden ter plaatse.