AMSTERDAM - De 26-jarige man die in de nacht van maandag op dinsdag om het leven kwam bij een schietpartij in een studentenflat aan de Daalwijk in Amsterdam Zuidoost zou per ongeluk geraakt zijn door een kogel bij de opname van een videoclip.

Dit heeft een verdachte in de zaak verklaard, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten in een persbericht.

In verband met de zaak blijft een 21-jarige man uit Amsterdam voorlopig vastzitten. Twee andere verdachten, een 16-jarig meisje en een 23-jarige man, zijn vrijgelaten. Ze blijven wel verdachte, maar hun betrokkenheid lijkt gering, aldus het OM.

Wapen ging per ongeluk af
"Het onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de drie mannen en het meisje in die bewuste nacht bezig waren met de opname van een videoclip", stelt het OM. "Tijdens de opname, zo heeft de verdachte verklaard, ging het wapen ongewild af en werd de 26-jarige man, een goede vriend, dodelijk getroffen."

De politie kreeg rond 01.00 (in de nacht van 28 op 29 januari) uur een melding over iemand die gewond was in de studentenwoning. De hulpdiensten troffen een man aan met een schotwond in zijn rug. Ondanks een reanimatiepoging overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

In de loop van de ochtend van 29 januari meldden de twee mannen en een vrouw zich bij de politie.

Buren meldden die ochtend aan AT5 dat er die nacht een feestje in de woning was.

Minuut stilte
Om het 26-jarige slachtoffer te herdenken, werd er gisteren rond 18.00 uur een minuut stilte gehouden. "Want net als de andere bewoners vinden wij van de bewonerscommissie dit ontzettend heftig", was te lezen in een bericht op Facebook.