AMSTERDAM - Op maandagavond zijn in een wooncomplex aan de Kinkerstraat meerdere schoten gelost. Hierbij is niemand gewond geraakt.


Rond 19.45 uur worden bewoners van het complex opgeschrikt door diverse knallen en alarmeren de politie. Ook geven meerdere getuigen aan dat zij vlak na de schoten twee mannen hebben zien wegrennen in de richting van het Bellamyplein. Een paar minuten laten krijgen de gealarmeerde politieagenten door dat op de Bilderdijkstraat een auto staat waarin twee personen zitten die voldoen aan het door getuigen gegeven signalement.

Op vrije voeten
De twee personen worden daarna door middel van de ‘Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten’ uit de auto gepraat, geboeid, gefouilleerd en meegenomen naar het bureau. Op het bureau is al vrij snel gebleken dat deze aangehouden verdachten niets te maken hebben met het schietincident en zijn om die reden direct op vrije voeten gesteld.

Signalement
De politie is daarom nog steeds op zoek naar de twee personen die bewoners hebben zien wegrennen. Het gaat om twee donker getinte mannen tussen de 1,85 en 1,90 meter lang waarvan één heeft kort gemiliteerd haar heeft. Beide verdachten droegen een donkerkleurig trainingspak waarvan één een witte streep over de zijkant van mouw en broekspijp had.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche onderzoekt deze zaak en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met dit schietincident? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op de met de districtsrecherche West via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratienummer. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.