AMSTERDAM - Een middelbare school in Amsterdam blijft vandaag dicht vanwege een bedreiging. AT5 meldt dat de school, het Spinoza20first in Amsterdam-Oost op de H.J.E. Wenckebachweg, de examens daarom naar een andere locatie verplaatst.

Tegen Het Parool zegt rector Jan Paul Beekman dat de bedreiging gisteravond laat via Snapchat werd verspreid. "Daarin wordt gesproken over een schietincident, dat is al heftig genoeg". Volgens Beekman was het bericht is duidelijk gericht tegen zijn school.

Zelf kreeg de school geen bericht. "Hoewel we de kans op een gewelddadig incident zeer klein achten, vinden we het niet verantwoord om vandaag ook maar enig risico te lopen", zegt Beekman tegen de krant. Het is niet duidelijk van wie de bedreiging komt.

"De examens worden verplaatst naar het Spinoza Lyceum", schrijft de school in een mail aan de ouders en leerlingen. Die school is in Amsterdam-Zuid.

"De school heeft zelf besloten om de deuren te sluiten en wij richten ons op het onderzoek", zegt een politiewoordvoerder.