AMSTERDAM - In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 september vindt een schietincident plaats bij het Westerpark. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Rond 01.45 uur komen er bij het Operationeel Centrum meldingen binnen dat er schoten zijn gehoord bij de Arendbrug bij het Westerpark (ter hoogte van de Van Hallstraat). Wanneer agenten ter plaatse komen, treffen zij geen slachtoffers of verdachten aan. Wel vinden zij op en in de omgeving van de brug meerdere hulzen, diverse goederen en een bloedspoor. Specialisten van Forensische Opsporing hebben de hulzen en goederen in beslag genomen voor onderzoek en monsters genomen van het bloed.

Uit gesprekken met getuigen ontstaat het beeld dat er één slachtoffer en twee verdachten bij het incident betrokken waren. De verdachten zouden op een scooter door het Westerpark in de richting van Haarlem zijn gevlucht.

Getuigen gezocht
De recherche doet onderzoek naar de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Of heeft u beeldmateriaal waarop het incident of de verdachten te zien zijn? Meld het de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier. Via het tipformulier kunt u ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.