AMSTERDAM - Op zondag 13 juni 2021 vindt in de middag een schietincident plaats op de Juliana van Stolbergstraat in Bos en Lommer. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Even na 15.00 uur komen er bij het Operationeel Centrum meerdere meldingen binnen dat er geschoten is op de Juliana van Stolbergstraat. Wanneer agenten ter plaatse komen, treffen zij een man met verwondingen aan. Deze lijken echter niet veroorzaakt te zijn door een schot, maar doordat de man met een voorwerp is geslagen. Het slachtoffer is aanspreekbaar overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is direct met een uitgebreid onderzoek gestart. Op straat treffen zij een huls aan. Uit gesprekken met getuigen ontstaat het beeld dat er een ruzie op straat was, waarbij het slachtoffer is geslagen en er ook is geschoten. Er waren vermoedelijk vier verdachten bij het incident betrokken, waarvan er twee op een scooter en twee te voet zijn gevlucht.

Getuigen gezocht
De recherche doet onderzoek naar de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Meld het de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier. Via het tipformulier kunt u ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.