AMSTERDAM - Bij een schietincident op het Gulden Winckelplantsoen is op donderdagmiddag een 22-jarige man uit Amsterdam gewond geraakt. De Amsterdammer raakte gewond aan zijn been.

Rond 14.40 uur werd de politie gealarmeerd en was snel ter plaatse. Uit een eerste onderzoek bleek dat voor het schietincident, vermoedelijk een opstootje tussen het slachtoffer en een andere personen had plaatsgevonden in een nabijgelegen sportschool. Kort nadat de Amsterdammer de sportschool verliet, werd hij in zijn been geschoten, De schutter, waarvan vrijwel niets bekend is, ging ervandoor en van deze persoon ontbreekt ieder spoor.

Getuigen en beelden gezocht Of het conflict in de sportschool daadwerkelijk iets te maken heeft met het schietincident, wordt onderzocht door de recherche. De recherche komt daarbij ook graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien op het Gulden Winkcelplantsoen of in of rond de sportschool? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij onderstaand registratienummer. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevantie camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via dit formulier.

2022228660