AMSTERDAM - De stoffelijke resten die zaterdag 19 januari zijn aangetroffen in een koffer in Amsterdam zijn niet van de vermiste Sabrina Oosterbeek. De politie heeft dit kunnen vaststellen aan de hand van DNA-onderzoek.

De donkerkleurige koffer werd gevonden op de Zuider IJdijk in Amsterdam-Oost. Eerder was al bekend dat er een romp in zat van een blanke vrouw van vermoedelijk tussen de 20 en 50 jaar oud. Ze had een zwarte rok en een zwart topje aan.

Het onderzoek naar de vondst is nog in volle gang. De koffer lag er al zeker sinds 11 januari, aangezien de politie er toen al een melding over kreeg. Agenten konden de koffer toen echter niet vinden en het lukte niet meer om in contact te komen met de melder. Een week later benaderde die persoon opnieuw de politie.

Gezocht in het water
Sabrina Oosterbeek uit Amsterdam-Zuidoost wordt vermist sinds maart 2017. Naar haar lichaam is al diverse malen gezocht in het water. Ze is volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk om het leven gebracht door Sjonny W., die ook vastzit op verdenking van de moord op twee andere vrouwen.