AMSTERDAM - Zondagmiddag rond tien over half vier werd op het Rokin een man van zijn Rolexhorloge beroofd. De twee verdachten, die een voetbaltruc toepasten gingen er rennend vandoor, werden door de politie gepakt bij een parkeergarage op het Beursplein. De verdachten zijn 15 en 23 jaar oud en vertellen in Frankrijk te wonen.

Het slachtoffer verliet een winkel op het Rokin en werd door twee jongemannen aangesproken. Ze vroegen een vuurtje voor een sigaret. Nadat ze dat hadden gekregen wilde ze opdringerig een hand geven als bedankje. De hand van de man werd vastgehouden en direct werden er een soort voetbalbewegingen gedaan door één van de jonge mannen. De aangever kon niet loskomen en hij zag en voelde dat één van deze jongemannen zijn Rolex horloge van zijn pols rukte. De horloge rovers gingen er rennend vandoor en het slachtoffer is er nog achteraan gerend maar verloor ze uit het oog.

Gewaarschuwde politiemensen wisten de verdachten op te sporen en ondanks een vluchtpoging werden beide verdachten aangehouden. Tijdens de aanhouding werd gezien dat een horloge werd weggegooid. Dit bleek het horloge te zijn dat op het Rokin was buitgemaakt. De verdachten zijn naar een cellencomplex overgebracht envoorgeleid voor een hulpofficier van justitie. Het slachtoffer heeft zijn horloge inmiddels weer terug gekregen.