AMSTERDAM - Twee nachten achter elkaar zijn benzine overgoten scooters achtergelaten voor een restaurant op het Osdorpplein in Amsterdam-West. De recherche is op zoek naar getuigen die meer weten.

In de nacht van zondag 12 december op maandag 13 december krijgen agenten de melding van een scooter die in brand zou staan bij het restaurant. Omstreeks 01.20 uur komen ze ter plaatse en zien dat de brand al is gedoofd zonder dat er een schade is ontstaan. Vervolgens zien zij dat er meerdere scooters voor het restaurant staan en zijn overgoten met benzine.

Maandag 13 december op dinsdag 14 december krijgen agenten een soortgelijke melding. Omstreeks 02.10 uur komen ze ter plaatse en zien weer scooters die vergoten zijn met benzine voor het restaurant.

In beide nachten komen medewerkers van Forensische Opsporing en Team Explosieven en Verkenningseenheid onderzoek en stellen sporen veilig.

Getuigenoproep
Weet u meer over de verdachten die hierbij betrokken zijn? Of waarom er scooters overgoten met benzine precies bij dat restaurant zijn geplaatst? Neemt u dan alstublieft contact met ons op via het tipformulier. Mocht u met ons bellen, vergeet dan niet te verwijzen naar proces-verbaalnummer PL1300_2021255959 of PL1300_2021256663.