AMSTERDAM - De Amsterdamse recherche is bezig met een onderzoek naar de bekladdingen die hebben plaatsgevonden op diverse locaties in Amsterdam en Diemen in het weekend van vrijdag 22 februari. Onder meer het monument De Dokwerker werd beklad.

De eerste bekladding wordt vrijdagochtend 22 februari rond 08.15 uur ontdekt bij het monument De Dokwerker aan het Jonas Daniël Meijerplein. Het monument blijkt besmeurd met gele en groene verf. In de uren en dagen na het ontdekken van die bekladding, worden er meer locaties ontdekt waar vandalen hebben toegeslagen:
- Bij Café Betondorp aan de Brinkstraat in Amsterdam
- Bij het Van Gogh Museum aan de Paulus Potterstraat in Amsterdam
- Op een muur op de kruising van de Van Hogendorpstraat met de Kempenaerstraat in Amsterdam
- Op de muren van de onderdoorgang tussen de Juliana van Stolbergstraat en de Louise de Colignystraat
- Op een gebouw aan de Johan Broedeletstraat
- Bij Gym020 aan de Stammerdijk in Diemen

Een onderzoeksteam, bestaande uit rechercheurs uit alle delen van Amsterdam, doet een gezamenlijk onderzoek naar de vernielingen die in het weekend van 22 februari werden ontdekt. Naast bekladdingen met groen-gele verf werden er beledigende en kwetsende leuzen en tekens van graffiti op diverse locaties aangetroffen. In het onderzoek naar de verdachten is de recherche op zoek naar mensen die mogelijk de beschikking hebben over camerabeelden. Heeft u informatie over deze bekladdingen of beschikt u mogelijk over camerabeelden? Neem dan contact op via 0900-8844.