AMSTERDAM - Op zondag 9 mei heeft er een woningoverval plaatsgevonden op de Arenborg in Zuid- Buitenveldert. Twee mannen drongen de woning binnen en bedreigden de bewoonster die thuis was met vier jonge kinderen. De recherche is op zoek naar camerabeelden van de omgeving.

Rond 14.40 uur wordt er bij de woning aangebeld en de bewoonster ziet dat er een man met een postbezorgersjas voor de deur staat. Wanneer zij de deur open doet wordt ze direct door de man tegen de muur gedrukt. Achter deze verdachte komt een tweede man met een vuurwapen in zijn hand de woning binnen en bedreigt hiermee de bewoonster. De twee verdachten hebben de volgende signalementen:

Verdachte 1
Rond de 20 jaar oud
Donkere huidskleur
Ongeschoren
165 -170 meter lang
Postbezorger T-shirt
Zwarte jas

Verdachte 2
Rond de 20 jaar oud
Lichte huidskleur
165 -170 meter lang
Lichtblauw medisch mondkapje
Groene jas met capuchon

De verdachten bedreigen de bewoonster met het vuurwapen en binden de bewoonster vast, ook de kinderen worden vastgebonden en krijgen tape op hun mond geplakt. De twee verdachten gaan op zoek naar waardevolle spullen en halen de woning overhoop. De verdachten gaan er uiteindelijke vandoor met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld en laten de bewoonster en de vier kinderen hulpeloos achter. De vrouw en de kinderen hebben gelukkig geen letsel opgelopen, maar de overval is voor alle betrokkenen erg heftig en traumatisch geweest. Er is slachtofferhulp ingeschakeld om het gezin te ondersteunen.

Getuigenoproep
De recherche heeft de zaak in onderzoek en neemt vandaag nog een aanvullende aangifte op. De recherche vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Buurtbewoners die camera en of dashcambeelden hebben van de omgeving kunnen via onderstaande tipformulier beelden delen.