AMSTERDAM - Op donderdagavond 24 juni rond 20.00 uur heeft er in het Rembrandtpark een vechtpartij plaatsgevonden tussen meerdere mannen. Er zijn vier verdachten aangehouden waarvan er twee zijn overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen. De recherche vraagt getuigen zich te melden.

Rond 20.00 uur komen er meerdere meldingen binnen bij het Operationeel Centrum van een vechtpartij tussen vier mannen in het Rembrandtpark. Getuigen melden dat er messen zijn gezien en dat er twee verdachten zijn gevlucht op een scooter. Meerdere politie-eenheden worden ingezet en in het Rembrandtpark worden twee mannen aangetroffen waarvan er één gewond is. Het is onduidelijk wat de rol van de twee mannen is geweest en daarom worden de mannen aangehouden en de gewonde verdachte wordt overgbracht naar het ziekenhuis.

Agenten die op zoek gaan naar de twee andere verdachten treffen twee mannen aan op een scooter op de Nachtwachtlaan. Agenten zien dat deze mannen een groot mes bij zich hebben en hierop trekken de agenten hun vuurwapen en houden de twee verdachten aan. Bij de veiligheidsfouillering van de verdachten treffen de agenten nog een mes aan. Eén van de verdachten heeft verwondingen en wordt overgebracht naar het Ziekenhuis. De messen zijn inbeslaggenomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn Amsterdammers in de leeftijden van 20, 21 en 23 jaar.

Wat de aanleiding is geweest van de vechtpartij is nog onduidelijk. Twee van de vier verdachten liggen op dit moment nog in het ziekenhuis en twee verdachten zitten vast en worden vandaag gehoord door de recherche. Heeft u iets gezien of heeft u camerabeelden? Neem contact op met 0900 8844 of gebruik onderstaande tipformulier om beeldmateriaal te delen. Anoniem een tip doorgeven? Neem contact op met 0800 7000 via Meld Misdaad Anoniem.