AMSTERDAM - Op maandag 4 januari rond 17.30 uur is een 21-jarige vrouw slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof in de omgeving van de Comeniusstraat. De recherche is op zoek naar getuigen.

Rond 17.30 uur zit het slachtoffer op een bankje langs het spoor vlakbij een parkeergarage aan de Comeniusstraat. Zij wordt aangesproken door een man op een elektrische fiets van een bezorgservice. Hij spreekt Engels en vraagt of hij de telefoon van het slachtoffer mag lenen om even te bellen. Als het slachtoffer hier geen gehoor aan geeft, gebruikt de verdachte grof geweld. Hets slachtoffer verzet zich, maar de verdachte weet er uiteindelijk met de telefoon van het slachtoffer vandoor te gaan. Het slachtoffer schreeuwt om hulp en met een telefoon van een omstander kan zij uiteindelijk de politie bellen. De verdachte is niet meer aangetroffen in de omgeving. Het slachtoffer heeft direct aangifte kunnen doen op het politiebureau.

Signalement
De verdachte heeft het volgende signalement:
Man
Ongeveer 25 jaar oud
Licht-getinte huidskleur
Slank
Zwarte jas met capuchon
Zwarte handschoenen
Mondkapje blauw van kleur, wegwerp-mondkapje
Praat Engelse taal, maar het slachtoffer kreeg het vermoeden dat hij niet Engelstalig was.
Elektrische fiets van bezorgservice

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar getuigen en camerabeelden van en in de omgeving van de Comeniusstraat. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u dashcambeelden? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via onderstaande tipformulier kunt u