AMSTERDAM - De recherche in Amsterdam-West is op zoek naar getuigen van een straatroof waarbij een 19-jarige Amsterdammer gewond is geraakt. De straatroof vond plaats op maandagavond 27 december rond 18.15 uur op de Bellamystraat.

Het slachtoffer fietste die avond door Oud-West en op de Bellamystraat was hij tot stilstand gekomen nadat iemand hem vanuit een portiek om een sigaret vroeg. Op het moment dat de Amsterdammer weer door wilde fietsen, werd hij van achter bij zijn keel gegrepen en tegen de grond geduwd. De man die om de sigaret vroeg voegde zich bij de belager. Het slachtoffer werd een portiek in gesleurd waar de mannen waardevolle spullen eisten en hem mishandelden. Met de fiets van het slachtoffer - een zwarte e-bike met opvallende groene velgen - van het merk To Go, gingen de twee mannen er samen vandoor. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer die met verwondingen aan zijn ribben en hoofd achterbleef. Hij is herstellende van wat hem is overkomen.

De recherche doet onderzoek naar de straatroof en hoopt de verdachten te achterhalen. Het is daarbij belangrijk om in contact te komen met mensen die de verdachten mogelijk hebben gezien. Van de twee mannen is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1 (de man die om de sigaret vroeg)
- Vermoedelijk jonger dan 20 jaar
- Ongeveer 180 centimeter lang
- Lichte huidskleur
- Acne in zijn gezicht
- Een zwarte Moose Knuckles jas met capuchon
- Sprak Nederlands zonder accent

Verdachte 2
- Vermoedelijk jonger dan 20 jaar
- Lichte huidskleur
- Ongeveer 170 centimeter lang
- Acne in zijn gezicht
- Een grijze Canada Goose jas met capuchon
- Zwarte Louis Vuitton schoudertas

Bent u getuige geweest van de straatroof of heeft u één of beide verdachten gezien in de Bellamystraat of in de omgeving? Al dan niet in combinatie met de e-bike van het slachtoffer? Beschikt u over camerabeelden waar de mannen mogelijk op zijn vastgelegd? Neem dan contact op met de Districtsrecherche in Amsterdam-West via 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.