AMSTERDAM-DUIVENDRECHT - In de nacht van maandag 26 april op dinsdag 27 april heeft een man vermoedelijk geprobeerd in te breken bij een woning aan de Lunaweg in Duivendrecht. Een andere man stond mogelijk op de uitkijk en is ook verdachte in de zaak. De bewoner van de woning was thuis en is mishandeld door de verdachte. De recherche is op zoek naar getuigen.

De bewoner van de woning aan de Lunaweg lag rustig te slapen toen hij rond 02.45 uur geluiden hoorde in zijn woning. Toen hij ging kijken in zijn woonkamer zag hij een man zitten in zijn raamkozijn. De bewoner wilde de man wegduwen uit het raamkozijn toen hij plotseling een aantal flinke klappen kreeg met een hard voorwerp. Uiteindelijk weet het slachtoffer de verdachte uit zijn woning te krijgen en gaat de verdachte er te voet vandoor. Het slachtoffer ziet dat er nog een persoon wegrent met de verdachte, mogelijk dat deze man op de uitkijk heeft gestaan. Het slachtoffer heeft letsel opgelopen en is daarvoor behandeld in het ziekenhuis, naar omstandigheden gaat het goed met het slachtoffer.

De verdachte die in het raamkozijn zat heeft het volgende signalement:
- Man
- Circa 20 jaar oud
- Ongeveer 1.65 meter
- Sprak accentloos Nederlands
- Geheel in het zwart gekleed en droeg een muts of bivakmuts

Van de tweede verdachte is geen signalement bekend.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Ook is de recherche op zoek naar camera of dashcambeelden van de omgeving van de Lunaweg. Heeft u in de dagen voor de poging inbraak of de dagen erna nog opvallende dingen gezien in de omgeving dan kan dit ook waardevolle informatie zijn voor het rechercheteam. Neem contact op met 0900 8844 of anoniem met 0800 7000 of deel uw beelden via het tipformulier.