AMSTERDAM - Op vrijdag 10 juni 2022 hebben rond 01.15 uur twee nog onbekende personen een horecagelegenheid in de Czaar Peterstraat in het centrum van Amsterdam overvallen. De verdachten bedreigden de werknemers met een vuurwapen en een mes. Ze kregen het vuurwapen tegen hun hoofd gericht, waarbij een van de werknemers ook hier meerdere malen mee is geslagen. Hierbij raakte hij licht gewond. Dat moet een heftige ervaring zijn geweest. De recherche is dan ook op zoek naar getuigen en eventuele camerabeelden, die het onderzoek verder kunnen helpen.

Overval
Rond 01.15 uur drong het duo de zaak binnen. Vrijwel direct bedreigde het duo de aanwezige medewerkers en vroegen naar de locatie van de kluis. Of er buit is gemaakt is nog onbekend. De werknemers werden namelijk gedwongen om naar een andere ruimte gaan. Het onderzoeksteam doet hier nog onderzoek naar.

Signalementen
De verdachten kunnen als volgt worden omschreven.

Verdachte 1:
- Man
- Ongeveer 15 - 20 jaar
- Gezichtsbeharing in de vorm van een sik en een snor
- Getinte huidskleur
- Gespierd postuur
- Donkere trainingsbroek
- Droeg gezichtsbedekking en een muts
- Zwarte sneakers van het merk Nike, model Air Force

Verdachte 2:
- Man
- Ongeveer 15 – 20 jaar
- Getinte huidskleur
- Zwart krullend haar
- Slank postuur
- Droeg donkere kleding
- Droeg gezichtsbedekking en een muts

Getuigenoproep
De politie wil graag weten wie er verantwoordelijk zijn voor deze overval. Het onderzoeksteam komt dan ook graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Is u die nacht iets opgevallen in de omgeving van Amsterdam-Centrum? Of heeft u beelden die ons kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daar het beeldmateriaal uploaden.