AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 maart 2021 heeft rond 03.00 uur een ramkraak plaatsgevonden op een opticien in de Arent Janszoon Ernststraat. De verdachten worden nog gezocht.

Uit het eerste onderzoek ontstaat het beeld dat twee verdachten met een gestolen voertuig de voorgevel van de winkel zijn binnengereden en vervolgens enige tijd binnen zijn. De exacte buit is nog onbekend. De verdachten zijn vervolgens vermoedelijk per motorscooter gevlucht in de richting van de Willem van Weldammelaan. Zij droegen waarschijnlijk geen helm.

De politiehelikopter is ingezet om de verdachten op te sporen, maar zij zijn niet meer aangetroffen in de omgeving. De recherche en Forensische Opsporing hebben onderzoek gedaan in de winkel en in de omgeving van het pand en hebben sporen veiliggesteld. Het gestolen voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Getuigenoproep
Het onderzoeksteam spreekt graag met iedereen die, voorafgaand aan of na de ramkraak, iets opvallends of iemand heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.