AMSTERDAM - Ajacied Quincy Promes zou volgens zijn advocaat niets te maken hebben met een steekincident waarvoor hij zondagochtend is gearresteerd. De advocaat zou in een schriftelijke reactie aan het ANP hebben laten weten dat Promes op het moment van het incident niet eens ter plaatse zou zijn geweest. Ook laat de advocaat weten dat Promes volledig zal meewerken aan het onderzoek van de politie.


De 28-jarige Promes zou volgens De Telegraaf zondagmorgen zijn aangehouden en verdacht worden van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Het incident zou in juli hebben plaatsgevonden in een loods van het bedrijf van Promes in Abcoude alwaar de 47-voudig international een groot familiefeest had georganiseerd. Een familielid van de voetballer raakte hierbij gewond en zou vorige maand aangifte hebben gedaan. Volgens de krant zou Promes direct betrokken zijn bij de ruzie, maar dit wordt nu volgens zijn advocaat ontkracht.

Ajax heeft nog niet gereageerd op het voorval behalve dat Promes hedenmorgen ontbrak op de training. De aanvaller nam gisteravond nog één van de doelpunten voor zijn rekening in de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0).