AMSTERDAM - Het Post Interventie Team (PIT) van de politie heeft op dinsdag 6 juli 2021 in Amsterdam een woning doorzocht. Een 36 jarige man uit Amsterdam is daarbij aangehouden. Tijdens de doorzoeking zijn onder andere verdovende middelen, een groot geldbedrag, verschillende digitale gegevensdragers, luxe horloges en andere luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen.

Medewerkers van het PIT van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachte op het spoor tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De aanleidingen van het onderzoek waren verschillende aangetroffen postpakketten met verdovende middelen. De verdachte maakte voor de verzending hiervan, misbruik van een kwetsbaar persoon.

PIT
Het Post Interventie Team is een gespecialiseerd team van de politie dat zich richt op misbruik van de legale post- en koeriersdiensten door personen die verdovende middelen over de wereld versturen tegen te gaan. Dit gebeurt onder andere door controles op de postsorteercentrums, publiek private samenwerking, strafrechtelijke onderzoeken en het opwerpen van barrières.

Tips
Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.Wees geen pakketezel! Laat je niet gebruiken om post voor anderen te verzenden.