AMSTERDAM - Op maandag 7 september rond 17.30 uur is een wijkagent mishandeld door jongeren op de Beethovenstraat. Een 18-jarige Amsterdammer is hiervoor gisteren aangehouden. Vandaag hield de politie nog eens twee verdachten aan in deze zaak. Dit zijn een 18-jarige en een 19-jarige Amsterdammer.

De politieman die gewond raakte sprak de jongeren aan op de overlast die ze veroorzaakten en vroeg ze hun legitimatiebewijs te tonen. Hier wilde een van de jongere niet aan meewerken. Deze verdachte is meerdere keren gevraagd en uiteindelijk gevorderd mee te werken. Ook werd hem medegedeeld dat hij zou worden aangehouden, als hij niet meewerkte. Ondanks de waarschuwingen, wilde de man nog steeds zijn legitimatiebewijs niet tonen. De wijkagent hield vervolgens de verdachte aan. Deze ging hevig in verzet en viel de politieman aan. Ook andere jongeren keerden zich hierop tegen de politie en gebruikten geweld tegen agenten. De politie heeft pepperspray gebruikt om de verdachte onder controle te krijgen.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze zaak en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden van dit ongeval? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.