AMSTERDAM - Op zondagavond 28 november 2021 is een 46-jarige man aangehouden op verdenking van meerdere babbeltrucs in een bejaardencomplex aan de Kramatplantsoen in Amsterdam-Oost. De recherche doet een oproep aan andere mogelijke slachtoffers om zich bij de politie te melden en eventueel aangifte te doen.

Melding

Op zaterdag 27 november 2021 zijn tussen 07.00 uur en 08.30 uur meerdere meldingen van babbeltrucs bij de politie binnengekomen. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben toen geen verdachte aangetroffen.

Modus Operandi (werkwijze)
De verdachte zou in het appartementencomplex zijn binnengekomen door zich voor te doen als familielid van een bewoner. Eenmaal in het complex vraagt hij aan degene die hem in het complex heeft binnengelaten of hij in de betreffende woning mag binnenkomen. Nadat hij binnen is neemt hij op slinkse wijze goederen weg uit de woning.

Aanhouding verdachte

Op zondagavond rond 18.30 uur krijgt de politie een melding dat de verdachte zich opnieuw in het pand zou bevinden. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben vervolgens een verdachte aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere bewoners te hebben opgelicht. Hij zit op dit moment vast voor nader onderzoek.

Oproep slachtoffers
De recherche is op zoek slachtoffers die nog geen aangifte of melding hebben gedaan. Heeft u meer informatie of bent u slachtoffer van een babbeltruc? Neemt u dan alstublieft contact met ons op via 0900-8844. Vergeet daarbij niet te verwijzen naar proces-verbaalnummer PL1300_2021244814. Zo weten de medewerkers van het Regionaal Servicecentrum (RSC) die de telefoon opnemen over welke zaak u het heeft.

Wat is een babbeltruc
Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag. Wilt u meer informatie over babbeltrucs en waar u op kunt letten? Kijk dan op https://www.politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.html voor meer informatie.