AMSTERDAM - Op zondagmiddag 13 augustus 2023 vond er een steekincident plaats op Warnsborn in Amsterdam-Noord. Hierbij raakten twee mensen gewond en werd een verdachte aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over het incident.


Om 12.00 uur komen er bij het Operationeel Centrum meerdere belletjes binnen dat een man meerdere mensen zouden hebben gestoken met een mes. De melding wordt samen met het signalement van de verdachte doorgegeven aan agenten op straat. Als de agenten de betreffende straat in komen, houden ze de verdachte aan met behulp van de inzet van een stroomstootwapen. In de buurt worden twee mensen met steekverwondingen aangetroffen. Hulpdiensten vervoeren deze slachtoffers vervolgens naar het ziekenhuis voor behandeling.

Verdachte en slachtoffers

De aangehouden verdachte is een 19-jarige man en de slachtoffers zijn mannen van 31 en 35 jaar oud. Alle drie de personen zijn woonachtig in Amsterdam. De slachtoffers konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Onderzoek

De recherche heeft de zaak in onderzoek. Ter plaatse is onder andere sporenonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord. Tot nu toe heeft het onderzoeksteam geen aanleiding om te denken dat er eerder iets is voorgevallen tussen de verdachte en de slachtoffers. Getuigen hebben verklaard dat de verdachte voorafgaande aan het voorval, onsamenhangende zinnen heeft geschreeuwd.

Getuigenoproep

Om een nog duidelijker beeld van het steekincident en de situatie hieraan voorafgaand te krijgen, zoekt de recherche nog meer getuigen. Ook beelden van de situatie kunnen de rechercheurs helpen. Heeft u op 13 augustus rond 12.00 uur iets gezien van de bovenstaande situatie of heeft u er beelden van? Neem dan contact op met de politie via de onderstaande mogelijkheden. Dit kan ook anoniem. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop eventueel het beeldmateriaal uploaden.

Zaaknummer: PL1300-2023182982