AMSTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag 7 februari 2021 is op de IJdoornlaan in Noord de voorruit van een rijdende bus van Connexxion vernield. Vanaf een talud gooiden onbekenden twee verkeersborden naar beneden, waardoor het raam werd vernield. Niemand raakte gewond.

De buschauffeur reed rond 1.50 uur zonder passagiers in buslijn N94 op de IJdoornlaan. Tussen het BovenIJ ziekenhuis en de rotonde van het winkelcentrum zag de chauffeur een aantal jongeren staan. Die renden in de berm omhoog het talud op. De chauffeur rekende op sneeuwballen, maar zag vervolgens hoe de jongens verkeersborden tegen de voor- en zijkant van de bus gooiden. Gelet op de hevige sneeuwval besloot de chauffeur door te rijden naar de stalling. Op de voorruit van de bus zaten meerdere scheuren, en ook de zijkant was beschadigd.

Getuigen
Hoewel niemand gewond raakte, ontstond door het handelen van de jongens een zeer gevaarlijke situatie. De politie neemt deze zaak daarom ook hoog op en is een onderzoek gestart. Daarbij zijn inmiddels camerabeelden uit de bus veiliggesteld. De rechercheurs zoeken daarnaast getuigen. Heeft u ondanks de Avondklok iets gezien in de omgeving van de IJdoornlaan wat mogelijk met dit incident te maken kan hebben? Neem dan contact op met 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via het tipformulier.