AMSTERDAM - In de vroege ochtend van donderdag 20 oktober 2022 heeft in de omgeving van het AMOC op de Stadhouderskade een steekincident plaatsgevonden. Een 53-jarige dakloze man raakte hierbij gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


De politie kreeg rond 05.15 uur melding via de ambulancedienst van een bloedende man op een bankje, tegenover De Nederlandsche Bank (DNB). Nadat het slachtoffer medische hulp kreeg, is uitgebreid technisch en tactisch onderzoek gedaan.

Rugzak
Het slachtoffer had twee steekwonden en een opgezwollen gelaat. Hij verklaarde later in het ziekenhuis dat hij wat had gedronken met een aantal mannen, maar wat er daarna is gebeurd, kon hij zich niet meer herinneren. Het slachtoffer sluit niet uit dat er wat in zijn drankje is gestopt en mist zijn zwarte rugzak waar enkele persoonlijke eigendommen in zaten:

  • Bril (zwart montuur)
  • Fles wijn
  • Blauwe muts (tekst: Amsterdam)
  • Rode sokken (tekst: Amsterdam)

Getuigen
De recherche heeft een buurtonderzoek gedaan en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien? Of beschikt u over camerabeelden of wellicht beelden van een dashcam? Neem contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.