AMSTERDAM - Op dinsdagavond 17 mei 2022 heeft er een explosie plaatsgevonden op een balkon van een woning op het H.T. Zwiersplantsoen. Een bewoner van het huis heeft daarbij letsel opgelopen. De politie vermoedt dat het vuurwerk van buitenaf op het balkon geworpen is en roept getuigen op zich te melden.


De explosie vindt rond 22.15 uur ’s avonds plaats. Niet veel later komt de ambulance en politie ter plaatse. Een bewoner die letsel in zijn gezicht heeft opgelopen vanwege rondvliegend puin wordt ter plaatse nagekeken door de ambulance. De politie roept een Teamleider Explosieven en Veiligheid op om verder onderzoek te doen naar de vuurwerkbom. Daaruit blijkt dat er verder geen ontploffingsgevaar is. Ook is een forensisch team ter plaatse om sporenonderzoek te doen.

Tips?

De recherche vermoedt dat het vuurwerk op het balkon geworpen is door een of meerdere personen op straat. Heeft u iets gezien, camerabeelden of andere bruikbare informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.