AMSTERDAM - Op maandag 17 november rond 20.30 uur heeft er een straatroof plaatsgevonden op de Schoenerstraat in Amsterdam Noord. De verdachte reed op een witte opvallende VanMoof fiets. Recherche vraagt getuigen zich te melden.

Het minderjarige slachtoffer fietst op de Sneeuwbalweg als hij wordt aangesproken door een jongen op een fiets. De jongen vraagt het slachtoffer om mee te fietsen en ze fietsen een stuk samen in de richting van de Buiksloterbreek. Op de Schoenerstraat komen ze samen tot stilstand. Hier pakt de jongen een mes en onder bedreiging van dit mes geeft het slachtoffer zijn telefoon af. De verdachte zegt dat het slachtoffer zijn inlogcodes moet geven en stopt uiteindelijk de telefoon in zijn zak en fietst ervandoor. De verdachte heeft het volgende signalement:

- Donkere huidskleur
- Ongeveer 16 jaar oud
- 185-190 cm lang
- Zwart joggingpak
- Zwarte Northface jas
- Zwarte bandana/wave Blauwkleurig chirurgisch mondkapje onder zijn kin
- Witte VanMoof fiets

Iets gezien?

Bent u getuige geweest van deze straatroof? Of komt het signalement van de verdachte in combinatie met de fiets u bekend voor? Of beschikt u over andere informatie die het onderzoek verder zou kunnen helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Via het tipformulier kunt u eventueel beeldmateriaal ter beschikking stellen. Belt u liever anoniem? Dat kan via 0800 7000.De recherche is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben.